Revista Legal Point

Nr. 1/2016

Anul apariției: 2016
 • Business
 • ISBN: 2344-586601601
 • Editura: Universul Juridic
 • Pagini: 96
 • Format: A4
 • Taxe poștale(plată OP): 9,00 RON
 • Taxe poștale(plată ramburs): 15,00 RON
 • Stoc epuizat
 • Preţ cu TVA: 25,00 RON

La 15 ani de la înfiinţarea Editurii Universul Juridic, în grupul editorial Universul Juridic o nouă revista „Legal Point” dezvoltă un nou concept de promovare.

„Legal Point” este o revista quality, un produs al Editurii Universul Juridic, cu apariţie trimestrială.

„Legal Point” este o revista a dialogului, în care spaţii largi sunt consacrate interviurilor.

„Legal Point” încurajează dezbaterea relaxată, bazată pe forţă argumentelor şi cunoaşterea nemijlocită.

„Legal Point” prezintă cititorilor săi modele de carieră, oferind ample interviuri cu cele mai strălucite personalităţi, atât din dreptul românesc, cât şi din alte domenii, cu poveştile lor de viaţă impresionante. Poveştile de viaţă ale oamenilor din justiţie sunt susţinute grafic de portretele realizate de colegul nostru, graficianul Ovidiu Iovănel.

„Legal Point” prilejuieşte cititorilor săi reîntâlnirea cu marii profesori de drept ai României, cu profesionişti care au marcat istoria recentă a dreptului românesc în secţiunea „Seniorii Dreptului”.

„Legal Point” a apărut din necesitatea profesioniştilor din drept de a se regăsi în paginile unei publicaţii care să reflecte realităţile din domeniu, prezentate altfel, doar în mod excepţional, în presă generalistă din România.

Reportajele realizate cu prilejul principalelor evenimente juridice, editorialele, informaţiile culturale, cronică de carte, precum şi alte informaţii juridice interesante se regăsesc în paginile „Legal Point”.

Oferă analize sectoriale, studii de caz, abordări unice, comentarii legislative utile practicienilor din domeniu. Comentariile avocaţilor de renume, ale profesioniştilor cu viziune, ideile îndrăzneţe şi novatoare se vor regăsi permanent în paginile „Legal Point”.

„Legal Point” se adresează atât profesioniştilor din drept, dar şi tinerilor care doresc să îşi construiască o carieră în domeniu şi studiază astăzi la universităţile din România sau urmează masterate ori cursuri doctorale la prestigioase universităţi din Europa sau SUA.

Redacţia „Legal Point” este alcătuită din jurnalişti cu experienţă în presă, dar şi din numeroşi profesionişti în drept care văd în revista „Legal Point” o tribună a unei comunităţi libere de autori, care vor şi pot să ofere din experienţă şi cunoştinţele lor cititorilor şi celorlalţi colaboratori.

„Legal Point” are un tiraj de 1.500-3.000 de exemplare, distribuite atât prin intermediul ujmag.ro, prin puncte de desfacere de presă, cât şi prin intermediul unui circuit închis prin abonament, în cadrul parchetelor, tribunalelor şi curţilor de apel, camerelor notariale şi barourilor, facultăţilor de drept din ţară, ambasadelor străine de pe teritoriul României, miniştrilor şi secretarilor de stat din Guvernul României, membrilor birourilor permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, membrilor Parlamentului României, asociaţiilor de profil ale profesiilor juridice, birourilor notariale şi de avocatură.

Produse similare

 1. Contractele nenumite în afaceri

  coperta

  Volumul debutează cu un studiu fundamental asupra dreptului comun al contractelor nenumite, în care Marian Nicolae clarifică relaţia contract numit – contract nenumit şi analizează regulile care guvernează contractele...

 2. Instituţii financiare internaţionale şi instituţii financiare ale Uniunii Europene

  coperta

  Fie ca este vorba de Europa sau de Mundus, instituţiile financiare sunt cele care dirijează resursele financiare, regăsindu-se şi în prezent valabil dictonul lui Aristotel „Cel ce vrea sa dea sfaturi în probleme financiare trebuie...

 3. Dreptul afacerilor

  coperta

  Lucrarea „Dreptul afacerilor. Practica judiciara pentru uzul studentilor” cuprinde peste o suta de decizii ale I.C.C.J. adoptate in materia Dreptului afacerilor, care prezinta interes in primul rand pentru studentii de la Academia...

 4. Microeconomia în (micro) sinteză

  coperta

  Cunoasterea microeconomiei este esentiala pentru intelegerea modului in care angrenajul complex macroeconomic al unei tari functioneaza (sau nu). Este similar cu intelegerea functionarii unui organ in conditiile in care nu ne este...

 5. Dreptul Afacerilor

  coperta

  Autorul este titular al cursului de drept al afacerilor în cadrul Academiei de Studii Economice din București. Este, de asemenea, partener fondator al societății de avocați ONV LAW, precum și arbitru la Curtea de Arbitraj...

 6. Drept în afaceri

  coperta

  Abordarea interdisciplinară juridică şi economică a elementelor de drept utile domeniului afacerilor, sporeşte caracterul aplicativ al acestei lucrări pentru specialiştii din domeniul economic. Domeniul protecţiei juridice a...

Cele mai vândute